onsdag 19 mars 2014

Veckans Nyhet v.12

                                           Det försvunna flygplanet!

Ett flygplan med 239 personer försvann när det var på väg till Peking och det har gått åtta dagar sen det försvann och nu är man ute och letar efter det. Man håller på att bearbeta satellitinformation från planet, det är 25 länder som är involverade i detta letande. Man håller på med efterforskning om besättningsmedlemmarnas och passagerares bakgrunder. 

Det fanns två piloter med på detta planet och polisen har varit hemma hos dom och kollat igenom. Det finns en misstanke att en eller båda dessa piloterna  utav ska ha kapat detta planet. Sju timmar efter kommunikationen bröts så har planet skickat information till satelliter. Man kan inte riktigt vara säker om det är dessa två piloterna som har kapat planet, det kan ju ha funnits andra flyg kunniga personer på planet som har kapat planet. 

Flygplanet kan ha flyget till Centralasien eller till södra Indiska Oceanen, man har ju inte hittat några spår efter planet så man vet inte riktigt om det fortfarande flyger eller om det har kraschat. Det är osannolikt om planet har tagit sig in i flera olika länders luftrum utan att det har blivit upptäckt. Man kan också tänkta sig att detta planet har skjutits ner när det inte gav något till känna. Och att detta länder försöker att  dölja det. 

Något som experterna tror är att planet har åkt söderut och kraschat i Indiska Oceanen. På grund utav det enorma havsdjupet så är det inte säkert att man kommer att hitta detta flygplanet. 

Egna åsikter: 

Källgranskning: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5810927 
http://www.expressen.se/nyheter/polisens-teori-om-det-forsvunna-flygplanet/ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar