onsdag 2 april 2014

Tsunami i Chile..

Igår klockan 20:46 i svensk tid inträffade det en tsunami i Chile utanför norra kusten, det finns en stad näsa denna kusten och den heter Iquiqie. Det finns medier som har bekräftat att det finns fem stycken som är döda. Skalvet orsakade också en tsunami som hade ungefär 2 meter höga vågor. Man har utmanat invånarna att evakuera från den norra kusten. Man har inte sätt några skador på byggnader.

Det finns 11 stycken sjukhus som har evakuerats från området. Myndigheterna Onemi har fått rapporter om att jordskalvet ska blockera några vägar och motorvägar. Detta skalvet var grunt, 10 kilometer under havsbottnen. 300 fångar rymde från ett fängelse som lade i Iquiqie. Militärer och poliser har skickats till platsen för att försöka att fånga dessa fångarna.

Tsunamivarningscentret  hade utfärdat en tsunamivarning längst den Latinamerikanska Stillahavskust. Tsunamivarningen riktades vid 6-tiden på morgonen i svenskt tid. Indonesien varnar nu för att en liten tsunami orsakad av skalvet ska nå landet. Man har uppmanat att människorna ska hålla sig borta från städerna.

Källor:
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/tsunami-efter-skalv-i-chile_3423908.svd
http://www.expressen.se/nyheter/tsunamivarning-efter-kraftigt-skalv-i-chile/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar