måndag 18 maj 2015

Rika och fattiga länder

1. Vad innebär begreppet mikrokredit?
Svar: Det är ett mycket litet lån på 2000kr.

2. Man hjälper främst kvinnor med lån för att komma igång med företagande. Vad kan det bero på att det är främst kvinnor man riktar sig in på.
Svar: Det är för att kvinnor dem har det svårare att starta en egen verksamhet bara för att det kostar en del pengar. Kvinnor är dessutom mer ansvarsfullare än män när det gäller att låna pengar från banker och de använder de till rätt saker.

3. Vilka olika verksamheter kan kvinnor i fattiga länder tänkas starta?
Svar: Jordbruk, försäljning utav varor, sedan finns det de folk som fantiserar om saker och det kan man göra affärer utav.

4. Varför är det främst i Asien och Afrika mikrolån blivit vanliga och viktiga för utvecklingen?
Svar: Det är ju för att de är dom fattigaste länderna. Sedan så har det funkat väldigt bra för dem i dem länderna och områdena att ta mikrolån.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 1. Var i världen ligger de rikaste respektive de fattigaste länderna?
Svar: De rikaste länderna ligger i Europa och Nordamerika och samt andra länder världen runt. De länder med mindre villkor är länder som ligger i Afrika, speciellt söder om Sahara.

2. Vilka tänkbara orsaker finns det till fattigdom? Hur kan man beskriva förhållandena i de fattigaste länderna?
Svar: De finns dåligt med resurser som tillexempel mat, vatten, sjukvård och sedan så drivs inte länderna med demokrati, inte jämställdhet mellan kvinnor och män. De får det svårare i naturkatastrofer.

3. Vad kan vi i världens rikaste länder göra för insatser för att medverka till en positiv förändring i de minst utvecklade länderna?
Svar: Man kan ge bistånd (hjälp ifrån andra länder). Rika länder kan skapa fonder som gör att de samlar ihop pengar, det finns en massa olika fonder.

4.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar