måndag 15 september 2014

Artikel

                                Ta bort vindkraftverken!


Är vindkraftverk bra för våran miljö? Jag tror inte det för att vindkraftverk är ett utav det sakerna som är dyrast och ska man köpa ett vindkraftverk som är 90 meter högt så kostar det ungefär 14 miljoner kronor för 1MW men sedan så finns det ju vindkraftverk som är högre som tillexempel 150 meter och 200 meter och den som är 150 meter kostar ungefär 28 miljoner för 2 MW och det sista som är 200 meter högt kostar bland 32 miljoner kronor för 3 MW. 1MW kostar 12-15 miljoner kronor. Hur mycket pengar blir inte det och vi ska ha många vindkraftverk?

Jag tycker inte att vindkraftverk är speciellt fina, man sätter vindkraftverk på stora ytor och det förstör ett fint landskap som man åker till bara för att man sätter upp vindkraftverken på dessa stora ytor. Ljudet som kommer från propellern är inte heller speciellt bra för att det låter högt och när det låter så låter det som en motorsåg ungefär. Om man sätter ett vindkraftverk 350 km bort så motsvarar det ett ljud på 40dB. Skuggorna som kommer från vindkraftverket är irriterande om man bor nära. Men om jag skulle få bestämma så skulle jag ha satt vindkraftverken  i vattnet för då kanske det inte stör någon speciellt mycket och då menar jag att dom ska sitta långt ute för det finns stor yta och man kan sätta upp några stycken men det är inte bra eftersom att det är det dyraste sakerna man kan köpa. Men sedan så kan det ju vara positivt för att vindkraft släpper inte ut något bränsle och sådan men det kanske kan släppa ut några saker men inte just bränsle som förstör miljön/klimatet.

Det ska finnas totalt 2036 vindkraftverk i Sverige från 2011. Man kan utnyttja mellan 20 - 30 % utav vindkraftverken som man har satt upp.


Ej klar!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar