tisdag 27 januari 2015

Syrien

Jag har valt att skriva om Syrien och deras konflikter. Syrien har länge styrts utav en familj som heter Assadfamiljen. Syrien har samtidigt dominerats utav ett parti som heter Baathpartiet men eftersom att Assadfamiljen är mäktigast så är det dom som bestämmer mest.

Det finns en kille som heter Hafez al-Assad och det var han som ville ha all makt för sig själv.När Hafez al-Assad dog så tog hans son Bashar al-Assad över och han var den nuvarande presidenten i Syrien. Någonting som man länge har använt i Syrien eftersom att man har styrt det riktigt hårt är korruption, politiskt förtryck och tortyr, det används mycket i vardagen. Eftersom att landet har varit med i många konflikter så har grannländerna hämmat utvecklingen.

Situationen i Syrien har präglats utav inbördeskriget som började under arabiska vårens ankomst till detta landet. Assads regering har stridit mot ett stort antal rebellgrupper. Båda sidorna/länderna har gjort fruktansvärda saker mot till exempel civila och dessutom så har dom använt kemiska vapen. Flyktingströmmarna har blivit stora efter det massiva våldet.

Man har försökt att lösa dessa konflikterna men våldet har fortsatt och det har nu pågått i 3år ungefär. Man har haft förhandlingar i Genéve men det har inte lyckats sätta stopp för våldet som man använder. Arabförbundet och FN har försökt att sätta stopp men det har inte funkar och nu så har dessa två männen avgått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar