onsdag 1 oktober 2014

Fjärde riket...

                                            Uppgift 1      

Boken började med att man får träffa Blenda i hennes nya rum och sen så kommer hennes lillebror in. Sedan så får man hänga med och ser hur hon kommer in i klassen. När Blenda kommer in i klassrummet så reser Hedvig på sig och då följer alla andra med så då blir fröken och Blenda kvar i klassrummet. 



                                            Uppgift 2

Jag tror att Blenda och alla de andra tjejerna som är coolast på skolan kommer att fråga om Blenda vill vara med och sedan så kanske dom kommer att göra något taskigt mot henne. Men jag tror att Blenda kommer att stå upp för sig själv och att hon kommer att passa bra in i skolan och att hon kommer att bli vän men dessa coola tjejerna som bestämmer i klassen och är kaxiga mot lärarna. 

                                               

                                            Uppgift 3 

                    

                                           Uppgift 10

Ernestos hand åker upp. ´´Får man arbeta själv?´´ Nej. Det är ett grupparbete. Ernesto ser olycklig ut och Blenda förstår honom. Hon har aldrig klarat av grupparbeten. Att vänta på att bli vald.

Jag tycker att denna läraren Ulf skulle har låtit eleverna få välja vem dom hade velat jobba med istället för att sätta dem i en grupp och så kanske han inte vet vad som har hänt mellan dessa eleverna. Sen så finns det många som har svårt för att jobba i grupper för att man kanske inte kan det som de andra kan eller så har man svårt för att hänga med om vad de pratar om, men sen kanske man väntar på att få bli vald också för att när man har ett grupparbete så måste alla vara med och då väljer läraren vilka man ska vara med för att då är det ingen som inte får vara med i en grupp utan man måste låta alla vara med.


Eget resonemang:
LSD, Penny och Blenda är tillsammans eftersom att Hedvig och Penny inte är kompisar. Dom tycker att Hedvig styr över alla och det vill att det ska bli ändring på det. Blenda har en plan så det ska träffas i valen på skolgården och försöka ta över skolan. Det dom ska göra först är att gå till skolans högtalare så att alla hör dem sedan så ska dom säga sanningen om Hedvig. Blenda bryter upp LSD's skåp för att Blenda och Penny ska komma in till vakmästarens rum där högtalarna finns så att dem kan berätta om Hedvig och när dom sätter igång att prata så har dem delat upp det så att de turas om att prata för att dom tror att alla andra ska fatta hur hon är. När dom senare har pratat färdigt så ska dom gå från vaktmästarens rum så möter dom rektorn. Han säger att dom ska följa med till hans kontor, han är arg och säger till dem att alla kände igen deras röster och det dom gjorde inte vart okej. När dem senare gå ut från rektorns kontor så möter dom LDS som sitter ensam vi skåpen på en bänk.



                                            Uppgift 11

Den personen som jag skulle vilja ha som vän är nog LSD för att hon är snäll, hon är inte den som är kaxig eller som vill något elakt, hon gör som dom säger istället för att säga emot. Men samtidigt så är det synd om henne för att hon inte få sin röst hörd eftersom att hon är den som blir utsatt för saker som tillexempel när Penny och Blenda klippte upp hennes häng lås bara för att Penny och Blenda skulle kunna komma till högtalaren och spela upp det som dom hade att säga.

Jag tror dessutom att jag skulle kunna vara kompis med Penny också men det är bara det att hon är kaxig och hon vill att alla ska göra som hon säger och att det bara är hon som bestämmer. Penny kan nog vara snäll om man lär känna henne men när man bara läser om hur hon är så kanske hon inte är sådan. Hon kanske bara vill ha uppmärksamhet.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar