måndag 7 oktober 2013

Amerikansk Revolutionen

                          Amerikanska Revolutionen

Den Amerikanska revolutionen började 1776 och då var det ett självständighetsförklaring av 13 olika stater. 1778 så var det en avgörande vändning för fransmännen när dom hjälper kolonisterna. 1783 då vinner USA och då blir dom ett självständigt land och då så blev George Washington den första presidenten i USA. 

Betydelsen som Amerikanska revolutionen fick var att USA blev en republik asso att (en president utges genom ett val.) USA blev också en demokrati men det var inte alla som fick vara med och rösta som t.ex (kvinnorna och sådana som är svarta också.) Man hade naturliga rättigheter att alla ska vara lika mycket värde, religionsfrihet (att man få tro på vad man vill) och sen att man hade nya idéer till människorna i Europa. 

Spanien, Frankrike och England var dom största kolonierna under något år.

Detta kriget var i England och Amerika. England började bli fattigare och fattigare efter att kriget så dom ville att Amerika skulle betala skatt men då så vägrade amerikanerna och sa NEJ! England sa att dom kunde betala te skatt men istället säger amerikanerna nej och så åkte dom till England och kastade ut teet framför engelskmännen. Och detta är en utav anledningarna till ´´ The boston te party`` eller det som dom kallar för amerikanska revolutionen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar