måndag 7 oktober 2013

Charles Darwin (geniet)


                         Geniet Charles Darwin

Filmen handlar om att Charles Darwin han e en upptäckare.Charles pappa tyckte inte att han skulle studera om naturvetenskap. Charles blev en beundrare inom det arbetet han höll på och göra och inom kort så hade han fått 14 000 brev. Han hade en bra barndom tills hans mamma dog och han hade en orolig framtid.

När han började studera mer och mer om naturvetenskap så började han åka iväg på resor och när han gjorde det så fick han bättre självförtroende. Han kunde inte tro att dessa olika arter kunde förändras. Han såg ju olika djur och arter när han var iväg på resa så kunde inte han inte tro det och då började Charles studera om det.

År 1839 gifte sig Charles med sin kusin Emma och dom fick tre barn tillsammans men två utav dom dog. Det första barnet det levde i några månader men efter ett tag så dog det lilla barnet. Charles 10 år gamla dotter dog också och då så förlorade Charles tron på Gud. Charles hade alltid trott på gud men efter att den 10 åriga dottern och den månader gamla barnet dog så tyckte han att det inte var värt det.

Charles Darwin hade stora problem med sin hälsa och han hade alltid haft det. Charles blev inspirerad utav någon som hade skrivit en bok och så hade Charles läst boken. Charles hade skrivit en egen bok som handlade om människans ursprung han skrev några timmar om dagen men när han skulle släppa ut den var han rädd att kyrkan skulle straffa honom. Denna boken handlar om hans liv och om vad han hade gjort i livet.

Egna tankar:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar